Update
Februari 2022

Introductie

Na de blok- en examenpauze zijn we weer terug om jullie nieuwe updates te geven! We hopen dat jullie examens goed zijn gelopen, dat jullie goed hebben genoten van de lesvrije en dat de start van het semester ook weer vlot verlopen is. Deze update is wat kort, maar veel leesplezier!

In deze update verschijnt er informatie over:

  • Decaansverkiezingen en OOV
  • Hervorming OPO Kwalitatieve Onderzoeksmethoden

Decaansverkiezingen en OOV

Dit jaar zijn het weer decaansverkiezingen, waarbij een nieuwe decaan verkozen wordt! Ook als studenten hebben wij hier een zegje in te doen. De stemming gebeurt in de faculteitsraad, en wij hebben hier 9 stemmen. Op onze OOV van woensdag 22 maart krijgen jullie allen de kans om te stemmen, en de meerderheid dat hieruit komt is op wie onze stuvers in de faculteitsraad zullen stemmen. Wij zullen met een standje op de faculteit staan, waarbij jullie in ruil voor jullie mening over diverse onderwijsthema’s ook een gratis drankje en koffiekoek kunnen krijgen. Volg zeker onze sociale media om op de hoogte te blijven!
 
Ondertussen gaan wij ook in gesprek met de opkomende kandidaten, en hiervoor hebben wij jullie input nodig. Wat zou jij graag willen van de nieuwe decaan? Wat is volgens jou de grootste troef van onze faculteit? Wat moet er veranderen? Laat het ons hier weten en wij gaan erover in gesprek!

Hervorming OPO Kwalitatieve Onderzoeksmethoden

De verschillende POCs hebben samen besloten om het vak ‘Kwalitatieve Onderzoeksmethoden’ uit de tweede bachelor te hervormen. Dit vak zal vanaf nu bestaan uit twee OLA’s, elk van 3 studiepunten. De eerste OLA, ‘Kwalitatieve onderzoeksmethoden: theorie’ (3 sp) zal overkoepelend zijn voor de drie opleidingen en zal de theorie van de kwalitatieve onderzoekscyclus uitleggen. De tweede OLA (3 sp) zal anders zijn voor elke opleiding en richt zich op oefeningen.