Update
Oktober 2022

Introductie

Een nieuwe maand is begonnen, wat betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe onderwijsupdate! Er is weer heel wat bewogen aan het universitair en facultair niveau. Lees er hier alles over. Indien je nog meer vragen hebt, zelf stuver wil worden of betrokken wil worden in onze werking, kan je ons altijd contacteren via info@foso.be!

In deze update verschijnt er informatie over:

  • Multifactor authenticatie
  • Grensoverschrijdend gedrag
  • Go global week
  • Open Onderwijs Vergaderingen

Opleidingsoverkoepelend

Multifactor authenticatie

Ben je eerstejaarsstudent of eindigt je r-nummer met een 0? Dan zul je het al gemerkt hebben, vanaf nu moet je met de KU Leuven-authenticator app inloggen op je Toledo. Voor de veiligheid zal dit binnenkort voor elke KUL-student verplicht zijn. Via deze link lees je er alles over. Wij willen je er vooral op wijzen om je reset code goed bij te houden (op papier)! Deze kan je dan gebruiken wanneer je je telefoon kwijt bent of deze kapot is om toch in te kunnen loggen op Toledo. Anders zal je contact moeten opnemen met de ICT-dienst, maar dit zal natuurlijk nooit even snel gaan als met de code. We weten allemaal dat ook maar 1 dagje zonder Toledo tijdens de blok echt niet ideaal is! Een reset-code aanvragen doe je via account.kuleuven.be.

Grensoverschrijdend gedrag

Jullie hebben ongetwijfeld in de media, via jullie mailbox of met vrienden recent veel over dit thema gehoord en gezien. Ook binnen de studentenvertegenwoordiging is dit een thema dat leeft en waar we mee bezig zijn. De Studentenraad van de KU Leuven is betrokken in verschillende universitaire werkgroepen omtrent grensoverschrijdend gedrag om de werking te verbeteren. In de Algemene Vergadering spreken wij samen met alle studentenvertegenwoordigers ook over dit thema. Als je nog met vragen of bezorgdheden zit mag je ons hier altijd voor contacteren. Heb je zelf te maken (gehad) met grensoverschrijdend gedrag, kan je je wenden naar het meldpunt GOG. Zij zullen met je praten en je begeleiden in het proces indien je verdere stappen wil ondernemen.

Go global week

Deze week is het Go Global week aan onze faculteit! Dit is een week waarin aandacht wordt gevestigd op alle internationale ervaringen die je kan opdoen tijdens je studies aan onze faculteit. Via deze link kan je terugvinden wat de faculteit hiervoor zal organiseren. Daarnaast zal de foso-instagram en de politika-instagram elke dag overgenomen worden door iemand die nu op Erasmus is. Via de stories zullen zij hun ervaringen delen en kan je vragen stellen. Donderdag van 16-18u is er ook een Erasmuscafé in het secri van Politika (onder het AV-gebouw), waar je kan spreken met mensen die op Erasmus zijn geweest.

Open Onderwijsvergaderingen

Op woensdag 16 november om 19u is het onze tweede OOV van het jaar in de Ruth Benedictzaal! Deze zal gaan over mentale gezondheid. We gaan samen op een laagdrempelige manier spreken over leerprestaties, faciliteiten, jullie noden en het aanbod dat al bestaat. Ook indien je het over andere zaken wil hebben, is hier de ruimte voor. Zoals altijd zullen er wat hapjes en drankjes aanwezig zijn, hopelijk zien we jullie daar!
In het begin van de maand was het onze eerste OOV van het jaar. Voor diegenen die erbij waren hopen we alvast dat jullie het leuk vonden! Wij hebben er alvast veel uit gehaald. Voor de anderen, indien je het verslag wenst te lezen kan je dit altijd opvragen via info@foso.be. Hopelijk zien we jullie op de volgende OOV!