Update
November 2022

Introductie

Ja hoor, er is weer een volledige maand voorbij wat betekent dat het tijd is voor een nieuwe onderwijsupdate! Het einde van het eerste semester is al bijna nabij, december is begonnen en velen beginnen weer met in de boeken te kruipen. Geniet maar eerst nog goed van deze gezellige winterdagen, wij wensen jullie vanuit FOSO alvast fijne feestdagen!

In deze update verschijnt er informatie over:

  • Faciliteiten
  • Eerste Bachelor
  • Warmste Week
  • Sociologie
  • Politieke wetenschappen
  • Antropologie

Opleidingsoverkoepelend

Faciliteiten

De universiteit zijn bezig met een hervorming van het faciliteiten-systeem, en ook de Studentenraad heeft hier hun zegje in te doen. Als jij hier graag wat kwijt over wil of hier mee aan wil werken, mag je zeker contact opnemen met ons via info@foso.be!

Eerste Bachelor
Wegens de hervorming van de bachelors communicatiewetenschappen en politieke wetenschappen en sociologie, is de faculteit nauw bezig met het opvolgen van de eerste bachelor. De labweken zijn net begonnen, en hier proberen we wat meningen over te verzamelen. Ook de vakken die van studiepunten zijn verminderd (sociologie, communicatiewetenschappen, politicologie) moeten goed opgevolgd worden. Ben jij een eerstejaarsstudent, of neem jij nog eerstejaarsvakken op die veranderd zijn? Volg ons dan zeker op sociale media omdat de kans groot is dat we binnenkort wat vraagjes voor je hebben!
Warmste Week
In de week van 12-16 december organiseren we samen met de faculteit en met Politika een mini-kerstmarktje voor het goede doel! Deze zal doorgaan in het sw-gebouw en er zal vanalles verkocht worden. Kom zeker eens langs, trek een kerstselfie, luister naar gezellige kerstmuziek, babbel met faculteitspersoneel en studenten, drink een warme chocomelk, eet lekkere snoepjes of cake, koop een boek of een plant en steun de Warmste Week. Tot dan!

Sociologie

Masterproefverdedigingen, programmawijzigingen, nieuwe vakken bachelor

De masterproefverdedigingen van sociologie zullen allemaal doorgaan op 26 en 27 juni. Hou jullie agenda dus zeker vrij! De POC heeft daarnaast ook wat programmawijzigingen aangenomen. Deze kan je, eens ze doorgevoerd zijn, altijd terugvinden op het studentenportaal sociale wetenschappen. Er wordt ook gewerkt aan een aantal nieuwe vakken in het kader van de bachelorhervorming.

Politieke Wetenschappen

Masterproefverdedigingen, nieuw vak MIP

Bij masterproefverdedigingen zullen er vanaf nu altijd twee mensen aanwezig zijn in plaats van drie, namelijk de promotor en de verslaggever. De voorzitter zal overal Arnim Langer zijn, de programmadirecteur, maar hij zal enkel tussenkomen indien er problemen zijn of iemand anders afwezig is. De POC is daarnaast ook bezig met het creëren van een nieuw plichtvak voor de MIP over internationale politiek en diplomatie.

Antropologie

Verzoekschriften, programmawijzigingen

Er zijn dit jaar veel klachten geweest rond het laten accepteren van keuzevakken in je ISP die niet in het basisprogramma staan. De verzoekschriften werden namelijk pas laat goedgekeurd waardoor studenten niet altijd zeker waren of ze het vak al konden volgen. Daarom is er vanaf volgend jaar een nieuwe regel: als je een vak wil opnemen, moet je zelf de prof mailen voor toestemming. Als de prof je deze toestemming heeft gegeven, zal je verzoekschrift normaalgezien zonder problemen goedgekeurd worden. Daarnaast heeft de POC ook hier wat programmawijzigingen aangenomen. Deze kan je, eens ze doorgevoerd zijn, altijd terugvinden op het studentenportaal sociale wetenschappen.